!ndiaserbia

!ndiaserbia

26. фебруар - 14. март 2015.

Организатори: Еxит фондација, Амабасада Индије и Музеј примењене уметности.
Exit Фондација, Амбасада Индије и Музеј примењене уметности (МПУ) Вас позивају на свечано отварање изложбе 50 најбољих радова на фото-такмичењу ИндиаСербиа 2014. четвртак 26. фебруара у 19 часова у Музеју примењене уметности.

На изложби ће бити приказано 25 победничких радова из Индије, те исто толико из Србије, који за циљ имају зближавање двеју земаља и њихових култура. Аутор најбољег рада из Србије освојио је главну награду и пут у Индију, у којој је боравио прошлог месеца, док ће аутор најбољег рада из Индије боравити у Србији овог лета када ће посетити и Еxит фестивал, заједно са осталим финалистима конкурса. Десеточлани жири је чинило по пет истакнутих фотографа из Индије и Србије, а на конкурс је доспело више од 1500 фотографија.

Аутор награђеног рада из Србије је Золтан Бисак, док је Самир Басу аутор победничке фотографије из Индије.

Поред победника конкурса, на отварању изложбе говориће Њ.Е. амбасадорка Индије Нариндер Чахуан, директорка Музеја примењене уметности Љиљана Милетић Амбрамовић и представници Exit фондације, након чега ће бити уприличен свечани коктел за званице са демонстрацијом традиционалног индијског плеса, музике и Yоге.

Изложба „IndiaSerbia“ ће трајати у периоду од 26. фебруара до 14. марта 2015. године Више информација о пројекту„IndiaSerbia“ можете пронаћи на званичној презентацији: www.indiaserbia.com.