Живот, Енергија, Ритам

Живот, Енергија, Ритам

Весна Папаз

17 - 26. октобар 2017.

Изложба Живот, Енергија, Ритам Весне Папаз, на известан начин,  сублимира целокупно стваралаштво ове уметнице. Весна је створила свој специфичан ликовни израз, огледајући се у најразличитијим техникама, док је у тематском погледу, њен главни извор инспирације култура и орнаментика ритуалне Африке.

У каталогу изложбе проф. Бранка Гостовић је истакла да…“Поштујући класичне уметничке вредности примењеног стваралаштва, Весна Папаз се определила за идејност уметности без граница. Без ограничења у одабиру материјала, начина техничке обраде и реализације дела. За слободан приказ идеја: визуелни, визуелно просторни, тонско-звучни и видео. Интуитивним богатством и својим животно- филозофским ставом, Весна је успела да многим уникатним експонатима „избрише“ границу између световног и духовног.“

Данас, када се све, па и примењена уметност, брзо мења захваљујући развоју  нових технологија, потреба уметника да својим уникатним радовима  успешно одолевају овим трендовима, вредна је пажње, баш као у случају Весне Папаз.